Lång sallatstid med en sådd

Alla vet säkert att man bör så sallat (sallad är själva maträtten) flera gånger under sommaren men att det är rysligt svårt att få den att gro när det är som varmast. Men nu går det fint,

Det här är ‘Little Gem’, en sort med små huvuden och kompakt innehåll, som  jag hittade i England för massor av år sedan. Har alltid återvänt till den. Finns här. Såddes för ca två veckor sedan.

Omplantering

8-10 av plantorna får lämna vimlet och hamnar i egna små plastpottor. (Kommer att behöva en omplantering till större pottor.) En plasthuv över gör att de behåller fukten under den första känsliga tiden.

Till störr
e kruka

Resten lever vidare i en större kruka. Ta den ursprungliga pottan och fyll jord mellan de båda krukväggarna så slipper du smutsa ner sallaten med jord. Det är bara att sätta den i hålet som uppstår när du tar bort den mindre pottan och lägga i lite jord där det blev ett tomrum efter de borttagna plantorna.  Metoden är utmärkt för många andra omplanteringar.

Här växer plantorna vidare tills nästa gång du hämtar fler plantor för omplantering, förslagsvis om en vecka. Det går att hålla på så här rätt länge. För mig är det bästa sättet att få egenodlad krispig sallat under lång tid.
Fortsättning följer.

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s