Första magnoliabuketten

Första magnoliablommorna i vas. Underbart. Kryddig doft, stora blommor. Det är min Magnolia stellata ‘Royal Star’ som vuxit på sig enormt. Jag tror att den tackar för den skitsäck den får varje vår. Innan jag började gödsla på allvar stod den stilla, ingen märkbar tillväxt. Men nu, så kraftfull. Jag bävar inför SMHI:s varning för frost i natt. Om detta förfärliga händer kommer alla blommor som lämnat den luddiga förpackningen  att bli bruna, skrumpna och försvinna. HUUU!

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “Första magnoliabuketten”

  1. Arboarkticum Says:

    Hur gick det? Vi verkar ha klarat nollan här så vi håller tummarna för att det gick bra hos dig söderöver!

    Och att kunna unna sig en magnoliabukett – vilken obegriplig fantastisk lyx! Vi är glada att våra magnolior lever – och växer en liten smula till och med – de står i begrepp att slå ut men tvekar en smula. Lika så bra just nu. Tack för påminnelsen om gödsel!

  2. hasselmark Says:

    Ja, det är lyxigt. Det blev frost! Syns inget på blommorna. Kanske frosten höll sig på marken eller så var det dina tummar. Tack för det!Ordentlig gödsling har gjort susen. På 3-4 år har stjärnmagnolian vuxit från en dryg meter till otroliga tre. Hade ingen aning om att den kunde röra sig så fort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s