Höst överallt

 

Det är höst på min gata och himlen målar asfalten blå. Jag gillar grannarnas gröna staket men inte den lika gröna soptunnan. Över vägen hänger den ryska lönnen, till höger, som en och annan lastbil nafsar en bit av då och då. Varför i hela fridens dar har man redan sopat gatan? Till vilken nytta?
Det är höst även på Vårvägen där björkarna växer. Ibland bryter stormen av stora grenar som landar på taken och kör mixer bland tegelpannorna. Gamla björkar är inte pålitliga – men vackra.

Den självsådda krasseplantan förvandlades under en natt till slask, men den har nog pillat ner några frön igen. Det kanske är svårt att se den inringade pinnen men den står där för att skrämma rådjuren från rosknopparna. Jag använder rå odör-kletet och hos mig fungerar det. Både tulpaner och rosor blir kvar trots att jag ser de vackra marodörerna trippa på vägen.

Den vanliga benveden, Euonymus europaeus, glittrar ännu i höstsolen. Den är mer rosa än körsbärsbenveden och senare. Den här har jag hittat i lekparken nära mig.

Annonser

Etiketter: , , ,

9 svar to “Höst överallt”

 1. Ruben Says:

  Gröna soptunnor är ingen direkt prydnad, det håller jag med dig om! Men, har du så fina buskar I grannskapet, kan du ju ändå vara rätt så nöjd!! 😉 Benveden är verkligen fin!
  /Ruben

 2. hasselmark Says:

  Kände att jag blev lite grinig… Tar en latte.

 3. Madame C Says:

  Härlig omgivning, med eller utan soptunnor;)
  Benveden är underbar!
  Ha det gott,
  Charlotta

 4. Marie Lithén Says:

  Oj men nu hade jag missat mycket här. Bara älskar dina bilder, beroende framkallande.

  En liten eloge till grannen som kommit sig för att måla staketet i samma färg som soptunnan å dessutom fick det att se helt okej ut! Vad har man för färg på huset då månne:)

 5. Anja Says:

  Vackert grannskap du har.

  På tal om de vackra fyrbenta – både skogens konung och den mindre, men flertaligare bambisläktet – hos mig hjälpte det bara med ett ”hederligt” viltstaket. Nu kan jag fortsätta att gilla dem i stället för att förtäras av ”hat”;))!/Anja

 6. Anita Says:

  Så fint du skriver om hösten … hur himlen målar asfalten blå t.ex. Rå odör har jag också prövat. Funkade bra men det var inte så roligt när jag glömde bort det och kom åt en av pinnarna med ärmen på min ljusa tröja. Det var den tröjan det. Fast … det var ju ”bara” trädgårdströjan och den ska ju se lite använd ut. Och benveden … den är ju fantastisk.

  Ha en skön vecka!

  /Anita

  • hasselmark Says:

   Nä precis. Har slängt många kläder i soporna efter att de snuddats av råodör-kletet. Lukten går inte bort i första taget. Den är hemsk – fast det är väl vad rådjuren också tycker så jag kör på. Hellre kläder i soptunnan än avbitna rosor och tulpaner, faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s