Lysande läsning i mörkret

Nu har jag gjort det igen, prenumererat på Gardens Illustrated. Det var ganska länge sedan sist men fick plötsligt ett sug. Det var Dan Pearson´s fel. Jag läser The Guardian på nätet och där är han en av sju (!) trädgårdskolumnister. Jag har följt honom från bångstyrig yngling på sin takterrass till klart lysande stjärna i det designade England. Varje gång jag går in här suckar jag över våra stora dagstidningar som satsar så lite på trädgård trots att landet exploderat av odlarintresse. Är det inte konstigt? Det skulle inte vara fel om DN bad Karin Berglund att skriva lite igen.
När jag i alla fall är inne på The Guardian´s sida kastar jag också ett öga på Hugh Fearnley-Whittingstall som är en matskribent av rang. Inte för att jag använder hans recept särskilt ofta men jag tycker om hans ”kringtexter”.
Vad läser du när mörkret lägrar sig?

Etiketter: ,

13 svar to “Lysande läsning i mörkret”

 1. Arboarkticum Says:

  Det gör du rätt i (prenumererar alltså). Har haft Gardens Illustrated i ett år – fick sista numret igår – och det är verkligen rolig underhållning. Kanske inte alltid direkt applicerbara tips på en kall, nordisk trädgård, men att läsa om hur man bäst piffar sin ”topiary” – det är helt oslagbart.

  Vi tar en liten paus från tidningen nu, och hoppas få lite nya lästips genom kommentarer till ditt inlägg! 😉

 2. Anette Says:

  Just nu betar jag av en hög pocketar, igår en Läckberg på svenska, idag blir det på engelska, Rosamunde Pilcher, Maeve Binchy eller Nora Roberts.
  Prenumererar inte på något för tillfället, sparat gamla nummer av GI och English Garden. Bläddrar gärna i dem, om och om igen. Får alltid någon idé och antecknar. Sedan är det inte så att alla idéer förverkligas.
  /Anette

  • hasselmark Says:

   Vad bra att du påminner om Nora Roberts. Har glömt att jag tänkt läsa hennes Blue Dahlia och Black Rose med miljö från en handelsträdgård efter vad jag förstår. Pilcher´s The Shell Seekers läste jag för rätt många år sedan. Den var mycket bra och jag är svag för Skottland. Just nu läser jag Torgny Lindgrens Minnen – han är ju härligt galen den mannen. Språket ger ståpäls.

 3. Anja Says:

  Insnöad på olika trädgårdsböcker varav John Richards’s Primula är en favorit. Har även börjat nosa på en riktig mammut bland trädgårdslitteraturen nämligen Trädgårdskonstens historia 3000 år.
  Sedan har jag mina underbara skrifter av TrädgårdsAmatören och The Rock Garden – för att nämna några.
  /Anja

 4. Linda Says:

  Katie Fforde. Men nu får hon snart skriva lite mer så att jag har något att se fram emot. Älskar hennes mysiga sätt att skriva!!! Det är rätt mycket Skottland där och inte så sällan trädgård.

 5. hasselmark Says:

  Jätteroligt att se vad ni läser. När det gäller trädgårdsböcker är jag inne på plantjägarna: Strange Blooms av Jenifer Potter, som handlar om far och son Tradescants, och Flowerhunters av Mary Gibbin. Den senare handlar om 11 jägare. Jag försöker föreställa mig vad de tänkte när de upptäckte den där växten som nu är så självklar i min trädgård.

 6. Sophia Callmer Says:

  Just nu drömmer jag mig tillbaka till Afrika genom att läsa Marianne Arhnes ” Jag har hört kamelerna sjunga”, behagligt med tropikvärme mitt i novembergråheten. Annars trädgårdsböcker både svenska och engelska.
  Flowerhunters låter obetalbart.
  Sophia

 7. Randi, Sweden Says:

  Tack Ulla, för din kommentar på min blogg. Blev sååå glad … jag följde din gamla blogg … när du byggde ditt nya växthus mm. Se´n ”försvann” du och jag saknade dig och westien. Nu ligger du i min blogglista igen och det känns så bra!!!
  /Randi och frk westie

 8. Åsa Says:

  Hej
  Såg ditt förra inlägg idag och ville bara kommentera Hot Lips! Den är jättefin, mycket söt och lite fluffig. Såg den i England hos Rosemary Alexander (rektorn för the English Garden Design School). Hot Lips is a must have!

  Hälsn. Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: