Nobelmiddagen avklarad

Medan midvinternattens köld var hård och paphen blommade åt vi Nobelmiddag.


Vi brukar göra det – framför TV:n. I år blev det
Skaldjurspaj med romsås
Oxfilé till mig och  entrecote till mannen som tycker att filén är för mesig. Lättfriterade grönsaker.
Hjortronpannacotta
Champagne samt vitt och rött

Så idag blir det keso. Allt har sin baksida. Vi tajmar in donatorns skål (därav champagnen) men sedan tappar vi kontrollen och äter i vår takt. Annars skulle allt vara torrt, kallt och tråkigt.

Gunnar Kajs magnetfixerade Nobelanenmoner från San Remo var helt fantastiska. Någon som vet var det finns en magnetplatta att köpa?

Etiketter: , ,

4 svar to “Nobelmiddagen avklarad”

  1. Maud Says:

    Vilken fiffig idé att ha en alldeles egen Nobelmiddag.
    Anemonern var en fullpoängare! Så fint!

  2. Eva Says:

    Hej Ulla!
    Så kul att hitta till din blogg! Återkommer…
    Eva

  3. Åsa Says:

    Hej! Det lät kul! Mina föräldrar har som tradition att äta nyårsdagsmiddag framför TV:n och konserten i Wiens operahus men att äta Nobelmiddag vore kanske något att ta efter. Så roligt att du lade ut en länk till Gunnar Kajs hemsida, där var mycket vackert att se….
    Hälsn. Åsa

  4. Eva Says:

    Visst var det vackert med anemonerna! Och kreativt tänkt (givetvis!) av Gunnar Kaj. För visst var det en diskret blinkning till medicinpristagaren? Jag har själv tre metallhållare med sex ”provrör” i varje som är jättefina på middagsbordet, eller i fönstret, med en blomma i varje… Fast att göra det med magneter var ju genialiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s